Over Pieternel | coaching

Pieternel de Winter


COACH • EFFORTLESS COACHING • BACHELOR SOCIAL WORK


In 2020 heb ik mijn coaching praktijk opgericht vanuit de behoefte om mensen te helpen op punten waar zij vastlopen en tegenaanlopen in het leven. 

Ik ben iemand die goed luistert en een rustige natuur heeft, waardoor mensen zich snel op hun gemak bij mij voelen. Ik ga zonder oordeel het gesprek met je aan en kan vaak goed aanvoelen wat er bij iemand speelt. 

Pieternel de Winter, coaching, coach

Als coach wil ik je helpen om de dingen waar jij tegenaan loopt met jou te overwinnen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken waarbij mijn voorkeur uitgaat naar Co-Active Coaching en PMA (Progressive Mental Alignment).

Over mij


Ik ben een intersectioneel feminist (Google it!), danser, een kattenmens en ik woon in Den Haag. Ik houd van lekker en gezond koken en ik neem daar vooral in de avond ruim de tijd voor. Ik probeer heel hard om minder Netflix te kijken en meer boeken te lezen, maar soms is het gewoon heel fijn om mijn overactieve brein uit te zetten en lekker tv te kijken. 

Ik sta altijd open voor het leren van nieuwe dingen. Mijn brein is echt een spons wat dat betreft, want vaak onthoud ik wel wat ik heb geleerd, maar weet ik niet meer waar ik het vandaan heb. Je kan mij daarom vaak horen zeggen: "laatst heb ik ergens gelezen/gehoord dat ... [voeg interessant feitje in]". 

Uiteindelijk komt het er op neer dat ik het leven een lange interessante leerweg vind, waarbij we als mensen op verschillende manieren onszelf blijven verbeteren en ontwikkelen, ookal doet dat soms erg pijn.

Mijn professionele achtergrond


In 2009/2010 heb ik in Londen de Community Counseling School gevolgd. Dit was een eenjarige opleiding tot coach en counselor en geaccrediteerd bij de ACC (Association of Christian Counsellors). Deze opleiding heeft mij geïnspireerd om mij meer te verdiepen in een sociale studie, waarna ik social work ben gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. Tijdens mijn opleiding ben ik mij gaan richten op sociaal werk in combinatie met kunst en cultuur. In 2014 ben ik gestart als ondernemer in de culturele sector. Met veel plezier werk ik sinds dien voor leuke en inspirerende kunstprojecten en festivals, waarbij er altijd een link is met het sociale veld. Zo heb ik o.a. vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt gecoacht bij het runnen van een tweedehands kledingwinkel. In 2020 heb ik besloten om weer mijn achtergrond als coach en sociaal werker naar de voorgrond te halen. In april 2021 ben ik gestart met de opleiding Effortless Coaching (NOBCO geaccrediteerd), waarmee ik mijn kennis van het coaching vak verder heb verdiept en nieuwe methodieken heb vergaard.